контрольна робота мартин боруля

Тестування за твором І.Карпенка-Карого «Мартин Боруля» Варіант 1 1. Мартин Боруля, за словами Гервасія, «захворів… А апеляцією»; Б заздрощами»; В дворянством»; Г жадібністю». 2. Мартин відмовив Миколі у сватанні Марисі, бо він… А бідний; Б любить випити; В не дворянин; Г програв своє господарство у карти. Тест на урок Українська література скачати.


"Мартин Боруля". Перевірка знань учнів з теми "Творчість І.Карпенка-Карого. "Мартин Боруля". Підготовка до ЗНО з української літератури. Тест містить завдання з однією правильною відповіддю та завдання на встановлення відповідності.


Відповіді до контрольної роботи 3 з української мови посібника 10 клас Українська мова та література Жовтобрюх Тест-контроль, 2018 рік. Самостійна робота 3. Іван Карпенко-Карий «Мартин Боруля». ВАРІАНТ 1. 1. Справжнє прізвище Івана Карпенка-Карого. А Тобілевич. 2. Мартин Боруля прагнув стати. В дворянином. 3. У цитаті «Губернський секретар, ще й регістратор!.


"Мартин Боруля". Самостійна робота. Опубліковано: olga-shulyachenko Чт, 2012-12-13 22:47. Матеріали до уроків. І.Карпенко-Карий. 4. Самостійна робота за твором "Мартин Боруля" І.Карпенка-Карого. Складається з 12 питань відкритої форми. Автор: Шуляченко Ольга Анатоліївна, учитель української мови та літератури Сакської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2. martyn_borulya._i.karpenko-karyy.docx - 12.25 KB. Предмети: Українська література. Класи: 10 клас.


Самостійна робота. «Мартин Боруля» Івана Карпенка-Карого. 1. Якій події був несказанно радий Мартин Боруля на початку п’єси? _ _2. Через що Боруля посварився зі шляхтичем Красовським? _ _3. Ким працював син Борулі Степан? _ 4. За кого хотів видати заміж дочку Мартин Боруля? _ . К началу учебного года! Праздничная скидка на комплекты для работы в классе и удалённо. Курсы для учителей!


Контрольна робота №2. Творчість І. Карпенка-Карого, Б. Грінченка. Варіант 1. 1. Іван Карпенко-Карий прибрав собі псевдонім на честь: а) драматичного персонажа і батька; б) діда і брата; в) сина і батька . в) «Мартин Боруля»; г) «Дзвоник». 13. У другому томі «Словника української мови» Борис Грінченко подає кілька значень слова «каторжний», зокрема й таке: «Вживається як лайливе слово в значенні: злий, поганий («дурной»)». Як ви розумієте назву оповідання «Каторжна»? 14. Продовжіть речення. «Комедія — це…» 15. Назвіть твори І. Карпенка-Карого, де центральною проблемою є збагачення сільських багатіїв.


Тема трагікомедії «Мартин Боруля»: дворянство як міф про краще життя. Головні ідеї трагікомедії «Мартин Боруля»: викриття бюрократизму й судової системи, заснованої на хабарництві; засудження підміни особистісних цінностей становою належністю. Дійові особи трагікомедії «Мартин Боруля»: заможний хлібороб Мартин Боруля, його дружина Палажка, син Степан, дочка Марися; багатий шляхтич Гервасій Гуляницький, його син Микола; реєстратор з ратуші Націєвський; повірений Трандалєв Омелько й Трохим — наймити Борулі.


Українська література 10 клас Тематична контрольна робота №2 Українська драматургія та театр 70-90-х років ХІХ ст. Творчість І. Карпенка-Карого, М.Старицького, Б.Грінченка. Питання 1-16 – по 0, 5 бала. 1. Драматургія - це: а) один із родів художньої літератури; б) драматичний твір з гострим життєвим конфліктом; в) сукупність драматичних творів певного письменника, народу, історичної епохи; г) літературний твір, написаний для постановки на сцені. 18.1. До якого жанру належить твір І.Карпенка-Карого «Мартин Боруля»? Відповідь аргументуйте.


І. Карпенко-Карий "Мартин Боруля". Мої публікації. І. Нечуй-Левицький "Кайдашева сім'я". Про складні випадки наголошування слів. Специфіка епістолярного стилю. Статус епістолярного стилю. Буктрейлер до поезії І.Франка "Чого являєшся мені . Контрольна робота. Диктант (8 кл.) Афоризми Лесі Українки. Творчість Лесі Українки 6 кл. Літературний календар на грудень. Творчість моїх учнів. ► листопада (50).


Хід заняття Контрольна робота. «Творчість І. Карпенка-Карого, М. Старицького», українська література. Варіант І. Початковий та середній рівні. (Кожна правильна відповідь оцінюється в 1 бал.) 1. Чому Націєвський, герой твору І. Карпенка-Карого «Мартин Боруля», втік від нареченої, дочки Борулі Марисі? А Він злякався Миколи, попереднього жениха Марисі; Б вона виявилася не дуже багатою; В подумав, що вона чекає дитину від іншого; Г вона виявилася дуже некрасивою. 3. Який твір світової літератури можна вважати літературним попередником п’єси І. Карпенка-Карого «Мартин Боруля»? 4. Продовжіть речення. «Трагікомедія — це …»


Продовжіть історію: «Якби Мартин Боруля здобув-таки дворянство…» Контрольна робота з української літератури за темою «Творчість І. Карпенка-Карого та М. Старицького». ІІ варіант. Рівень І (кожна правильна відповідь оцінюється в 1б.) Чому Мартину Борулі, герою однойменного твору І. Карпенка-Карого, відмовили в дворянстві? а) він не вів дворянський спосіб життя; б) у документах поплутали букви в прізвищі героя; в) виявилося, що документи Борулі підроблені; г) Націєвський вирішив помститися за наречену. 2. Кому належав замок «Орлине гніздо» в повісті М. Старицького «Облога Буші»? а) Стефану Потоц.


Контрольна робота №2 ( літературний диктант) Література 70 – 90 –х років XIX ст. ( творчість І.Карпенка – Карого , М. Старицького , Б.Грінченка) (10 клас) Варіант 1. Початковий рівень. 1. Мартин Боруля прагнув одружити свою дочку Марисю з … 2. Орися ( М.Старицький «Оборона Буші») сказала Антосеві прийти в таємний льох , щоб … 3. Визначте поняття , явища або почуття , які об’єднують героїв таких як сотник Завісний , автор , Орися


Іван Карпенко-карий «Мартин Боруля». 1. Про кого Боруля сказав: «Свиня, безштанько, приймак!» 2. Ким у минулому був Трандалєв? 3. Хто кому радив: «. Трись, трись між людьми, і з тебе будуть люди!»? 4. Хто говорить про Борулю: «…Не пізнаю: поки ти не ганявся за. дворянством, був чоловік, як і всі люди.»? 5. Про кого сказано: «…вчений, лікар…державець»?


ДВОРЯНСТВО ЯК МІФ ПРО КРАЩЕ ЖИТТЯ Прочитайте трагікомедію "Мартин Боруля" Продивіться фільм "Мартин Боруля" Працюємо з підручником Б.Грінченко. Життя і різножанрова творчість ЖИТТЯ І ТВОРЧІСТЬ БОРИСА ГРІНЧЕНКА. БАГАТОГРАННІСТЬ ДІЯЛЬНОСТІ. 3 ) "Сойчине крило" І.Франка (перевірочний тест) "Украдене щастя" І.Франка (перевірочний тест) План роботи на ІІ семестр 2019-2020 н.р. Контрольна робота №1 "Творчість Івана Нечуя-Левицького , Панаса Мирного" Контрольна робота №2 "Драматургія і театр 70-90 років ХІХст."


Тематична контрольна робота. «Українська драматургія та театр 70-90-х років ХІХ ст. Творчість І. Карпенка-Карого, М.Старицького». 1 варіант. І рівень (6 б.) 1. Драматургія - це: а) один із родів художньої літератури . г) І.Карпенка-Карого «Мартин Боруля». 8. Іван Карпенко-Карий прибрав собі псевдонім на честь: а) драматичного персонажа і батька; б) діда і брата; в) сина і батька; г) батька і матері. 9. Рідною сестрою Івана Карпенка-Карого була акторка театру корифеїв


Мартин Боруля, багатий шляхтич, чиншовик (той, хто платить за оренду землі якомусь іншому власникові), просить повіреного Трандалєва прочитати документ, де вказано, що "Дворянскоє депутатскоє собраніє" зачисляє його, Борулю, до дворянського роду і по дає на затвердження до Сенату. Тому треба ще раз подати в суд на Красовського, котрий його, "уродзоного шляхтича", назвав бидлом, а сина — телям. Мартин говорить, що не пожаліє ніяких грошей, щоб посадити Красовського в острог. Трандалєв радий, що знайшов собі таку безклопітну роботу, яка ще й прибуток гарний дає: він веде спра.


Іван Карпенко-карий «Мартин Боруля». Базовий рівень. Завдання 1—20 мають по п’ять варіантів відповіді, серед яких лише один правильний. Виберіть правильний, на Вашу думку, варіант відповіді, позначте його в таблиці та перенесіть до бланка відповідей. 1. Іван Карпенко-Карий — псевдонім. А Панаса Рудченка. Б Івана Левицького. 22. Установіть відповідність між персонажем та його висловлюванням у фінальній яві п’єси «Мартин Боруля». Персонаж. 1 Омелько. 2 Гервасій. 3 Марися. 4 Мартин. Його висловлювання.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

готові домашні завдання я досліджую світ 3 клас зошит

ядс 2 клас зошит відповіді гільберг