історія створення нвч печі повідомлення

Мікрохвильова́ піч (надвисокочастотна піч, МХП, НВЧ-піч) — побутовий електроприлад для швидкого приготування або швидкого підігріву продуктів харчування, а також для їх розморожування. Мікрохвильова піч є одним з найпопулярніших побутових електроприладів. На відміну від інших пристроїв (як наприклад, духовки або печі) у мікрохвильовій печі розігрів продуктів відбувається не з поверхні, а в більшій частині об'єму, оскільки радіохвилі (на частоті 2,450 ГГц) глибоко проникають майже у всі харчові.


Історія створення НВЧ-печі. На початку сорокових років XX століття американський фізик-дослідник П. Спенсер виявив в ході експериментів, що мікрохвильове випромінювання має тепловим ефектом. Працюючи в промисловій лабораторії, Спенсер відчував випромінювач НВЧ-хвиль. Одного разу по своїй неуважності, притаманної багатьом вченим, він поклав на установку бутерброд. Велике ж було його здивування, коли через кілька хвилин бутерброд виявився нагрітим! Інша версія історії відкриття теплового впливу надвисокочастотних хвиль свідчить, що вчений носив у кишені плитку шоколаду, яка розтанула від роботи .


Наступні півтора десятиліття над розробкою печі працювали фахівці японської фірми «Шарп». І, звичайно ж не дарма. Перша серія мікрохвильовок з'явилася в продажу восени 1962 року. Ця ж фірма в 66-му році розробила вращающуяся тарілку в печі, 79-ом ввела мікропроцесорну систему управління, а в 99-му винайшла першу піч з виходом у всесвітню павутину.


Тема проекту: На хвилях надвисоких частот (або що нам відомо про мікрохвильову піч) Автори проекту: учні групи 33 Керівник проекту: викладач спецдисциплін Максимчук О. Н. Слайд 4. Професійні й напівпрофесійні мікрохвильові печі широко використовуються в ресторанах, барах, підприємствах фаст-фуду з великою прохідністю, оскільки призначені для безперервного використання протягом дня. Слайд 5. Мета: Навчальна: Уяснити сутність надвисокочастотного випромінювання; Уяснити призначення мікрохвильових печей, переваги їх використання; Вивчити будову і принцип роботи мікрохвильових печей; Вивчити правил.


Зазвичай працює на частоті 2450 МГц, хоча в деяких виробничих печах частота випромінювання може змінюватись (так звані англ. variable frequency microwave, VFM ). 4. Історія. Американський інженер Персі Спенсер вперше помітив здатність надвисокочастотного випромінювання до нагрівання продуктів і запатентував мікрохвильову піч. Патент на мікрохвильову піч був виданий в 1946. Перша в світі НВЧ-піч "Radarange" була випущена в 1947 фірмою Raytheon і була призначена не для приготування їжі, а для швидкого розморожування продуктів і використовувалася виключно військовими (в солдатських їдальнях і столових військових госпіталів).


1. Мікрохвильова (НВЧ) піч. Опис, принцип роботи, типи і вибір мікрохвильовій печі. 1.1 Історія відкриття мікрохвильовій печі. 1.2 Принцип роботи мікрохвильової печі, або яким чином їжа нагрівається за допомогою НВЧ.3 Пристрій мікрохвильовій печі.4 Шкода від мікрохвильової печі.5 Запобіжні заходи.6 Як вибрати мікрохвильову піч. 2. Порівняльний аналіз зразків мікрохвильових печей. Список використаних джерел. Введення. Дана робота присвячена техніці для кухні lt; # center gt; 1. Мікрохвильова (НВЧ) піч. Опис, принцип роботи, типи і вибір мікрохвильовій печі.1 Історія відкриття мікрохви.


Історія виникнення мікрохвильових печей. З тих часів, як людина почала використовувати вогонь для приготування їжі, мало що у цьому процесі зазнало принципових змін. Навіть тепер, коли ви готуєте на розпеченому вугіллі, у кам’яній печі чи на сучасній газовій або електричній плиті, відбувається, по суті, один і той же простий процес: нагрівається плита, від неї — каструля або сковорода, а вже потім — їжа. Хоча мікрохвильові печі, які раніше майже не випускалися радянською промисловістю, вже давно активно вживаються в нашому побуті, існує багато як обґрунтованих аргументів, так і звичайних фантазій щодо їх використання. НВЧ-печі з грилем дозволяють запікати м'ясо і птицю.


Історія створення НВЧ-печі. На початку сорокових років XX століття американський фізик-дослідник П. Спенсер виявив в ході експериментів, що мікрохвильове випромінювання має тепловим ефектом. Працюючи в промисловій лабораторії, Спенсер відчував випромінювач НВЧ-хвиль. Одного разу по своїй неуважності, притаманної багатьом вченим, він поклав на установку бутерброд. Велике ж було його здивування, коли через кілька хвилин бутерброд виявився нагрітим! Інша версія історії відкриття теплового впливу надвисокочастотних хвиль свідчить, що вчений носив у кишені плитку шоколаду, яка розтанула від роботи .


Виникнення доменної печі. Перші доменні печі з'явилися торік у Європі у середині 14 століття. У Росії її до 30-х рр. 17 в. єдиним відомим біля країни способом отримання заліза з руд буводностадийний спосіб, заснований у прямому відновленні металу з окислів і який провадився в печі, що отримала назвусиродутного (ручного) горна, згадуваної такождомней (>домницей). Більшість перелічених заводів будувалися іноземними купцями ("гостями"). Важлива роль їх у створенні російської доменної мануфактури забезпечувалася поруч об'єктивних причин: - іноземні купці краще російських був знайомий із технікою, економікою й участі організацією виробництва, заснованого на використанні невідомих у Росії технологій


Духові шафи з НВЧ Miele. Teхнічні характеристики, новинки, ціни та офіційний сервіс. Купити або замовити духову шафу з НВЧ можна саме тут! . Неймовірні рівні налаштування потужності. Поєднайте функції духовки та НВЧ-печі відповідно до своїх вимог, зекономте час і отримайте ідеальні результати. Дізнатися більше про "Quick & Gentle ". 3 в 1. Один прилад, багато можливостей. Вибирайте режим мікрохвильової печі, духовки й комбіновані режими для готування ідеальних страв в одному приладі. Дізнатися більше про "3 в 1 ". Мережа приладів Miele@home.


10 міфів і помилок про мікрохвильових печах | Продукти, які не можна розігрівати в мікрохвильовці, Як перевірити якість мікрохвильовки, Факти про мікрохвильовки, можна розігрівати в пластиковому посуді. Тільки свіжа і корисна інформація про новинки техніки! - Блог Comfy! . Мікрохвильова піч стала для нас звичною технікою, але вона все ще оповита різноманітними міфами й домислами. Суть роботи мікрохвильової печі не така складна, як може здатися на перший погляд. Але вдаватися в нюанси її принципів в даній статті ми не будемо, адже сьогодні ми вирішили розглянути ті міфи, які існують про сучасні мікрохвильовки.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

экология эссе на казахском

готові домашні завдання я досліджую світ 3 клас зошит

контрольна робота мартин боруля